GIDA DUYARLILIK TESTİ

İntolerans kesinlikle tipik alerjilerle karıştırılmamalıdır. Alerji, vücuda giren ama aslında zararsız olan bir maddeye karşı vücudun başlattığı bir savunma reaksiyonudur. Bir alerjinin karakteristik özelliği, belirtilerinin (dudak ve boğazda şişmeler, nefes darlığı, arka arkaya hapşırmalar ve ciltte döküntüler, vb.) aniden ve sert bir şekilde ortaya çıkmasıdır. Reaksiyon, gıdanın tüketilmesinden kısa bir süre sonra başlar. Gıda alerjileri böylelikle kolayca ayırt edilebilir.

Gıda alerjilerinin seyrek görülmesine karşın gıda intoleransına sıkça rastlanır. Anne sütü ile bebeğe geçebildiği gibi zaman içerisinde de oluşabilir ve asıl karmaşık olan, bu duyarlılığa bağlı gelişen rahatsızlıkların bazen alerjik tepkilere benzeyebilmelerinin yanında, bazen saatler hatta günler sonra ortaya çıkabilmesidir. Şöyle ki, salata, domates, patates, yoğurt, süt vb ürünler size dokunuyor olabilir, bağışıklık sisteminiz yüklenir ve metabolizmanız etkilenir, farklı bir tad veya koku almamanıza rağmen sağlığınız bozulabilir. Belirli gıdalara karşı duyarlı olmamızın birden fazla nedeni olabilir. Bu nedenler arasında gıdaların üretilme / saklanma şekilleri, tek yönlü yeme alışkanlıklarımız, stres, çevresel etkiler, alkol, bir şekilde aldığımız toksik maddelerden söz edebiliriz. Hepsi bir araya geldiğinde, barsak fonksiyonlarımızı, yani sindirim sistemimizi etkiler ve yediklerimiz, içindeki bileşenler, bağışıklık sistemimiz için bir şekilde yabancı olduklarından ötürü sürekli bir savaş söz konusudur, bağışıklık sistemimiz, dolayısıyla metabolizmamız, organizmamız sürekli ve artan bir stres altındadır. Burada bir kısırdöngü söz konusudur, bazı gıdalara, bize dokundukları halde, bir şekilde uyuşturucu alışkanlığı gibi tutkuyla saplanıp kalırız, bunun sonucunda karşılaşabileceklerimiz;

-Açıklanamamış etiyolojiye ait hastalıklar -Kronik enfeksiyon /iltihaplanmalar –eklemler, bezler, şeker hastalığı, tiroid bezi hastalıkları -Her çeşit mide ve barsak rahatsızlıkları -Cilt problemleri – nörodermatit, akne, psoriasis -Migren, kronik baş ağrıları -Psikolojik rahatsızlıklar –depresyon -Kronik yorgunluk (CFS) -Şişmanlık, hipertoni -Fibromiyalji

Korunma adına öneri GIDA DUYARLILIK TESTİ; kan örneği alınır ve kanda muhtelif gıdalara karşı IgG antikorları olup olmadığı konusunda incelenir,  SONUÇ sağlıklı yaşam adına nasıl beslenmeniz gerektiğine dair bir yol haritası çıkar. 

YANİ :duyarlı olduğumuz gıdaların, duyarlılık şiddetine göre beslenmenizdeki yeri eğitimli hekimler tarafından ayarlanır; Kanınızla başlayan kazanılmış sağlığınıza doğru bir yolculuk…

YASAL UYARI
Websitemizdeki yazılar bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Tedavi yerine geçmez. İnternetteki bilgilere dayanılarak yapılan bilinçsiz uygulamalar ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Lütfen tedavinizin yönetilmesi için bir hekime başvurunuz.


Websitemizde çerezler kullanılmamaktadır.
Kitabımız Satışta